Темы дня:

ЗСУ підтвердили застосування “касет” під Бахмутом

ЗСУ підтвердили застосування “касет” під Бахмутом

Україна використовує всю надану партнерами лінійку боєприпасів максимально ефективно, запевнив Сергій Череватий.

Українські війська успішно застосовують американські касетні боєприпаси у Бахмутському районі. Про це сказав речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий в ефірі телемарафону у вівторок, 25 липня.

“ЗСУ використовують всю лінійку боєприпасів, наданими партнерами, і використовують максимально ефективно. І те, що “воєнкори” про це згадують, це комплімент нашим артилеристам, адже ворожі “воєнкори” знають, що у ворога, на жаль, поки є перевага в снарядах і ракетах”, – заявив він.

При цьому Череватий зазначив, що українські артилеристи “на голову вище” у якості виконання вогневих завдань, ніж росіяни.

Він запевнив, що ЗСУ  використовують кожний високоякісний снаряд, переданий союзниками, з максимальним ступенем корисної дії.

Так, на Бахмутському напрямку наші війська утримують ініціативу та продовжують щодня сотнями метрів визволяти українську землю.

“За тиждень облік іде на кілометри. Настане час – піде і на десятки кілометрів. Головний принцип – поступальність і максимальне збереження особового складу, паралельне завдання максимальної шкоди та втрат ворогу. За цю добу було знищено 95 окупантів, 187 поранено, трьох узято в полон”, – розповів Череватий.

Також він повідомив про знищення великої кількості ворожої техніки: двох танків, трьох бойових машин десанту, двох БМП, САУ Гвоздика, п’яти гармат, двох протитанкових ракетних комплексів, однієї станції РЕБ Борисоглібськ, зенітної гармати С-60, БПЛА Орлан-10, трьох дронів-камікадзе, восьми польових складів із боєприпасами, одного складу з паливно-мастильними матеріалами та трьох автомобілів.

Говорячи про важливість вибивання росіян із позицій біля Андріївки, Череватий сказав: “Як і будь-які населені пункти навколо Бахмута, які будуть взяті, дають змогу завершити операцію з оточення Бахмута й витіснити або взяти в кільце ворога”.

Нагадаємо, з початку контрнаступу українські війська визволили понад 192 кв. км на південному фронті, та близько 35 кв. км території – на Бахмутському напрямку.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: