Темы дня:

У Запоріжжі обрали нового секретаря міськради

У Запоріжжі обрали нового секретаря міськради

Голова Запорізької ОВА Іван Федоров назвав “історичною подією” обрання Регіни Харченко замість Анатолія Куртєва.

У Запоріжжі під час позачергової сесії міської ради депутати обрали нового секретаря і тимчасово виконуючого обовʼязки міського голови. Про це повідомив голова Запорізької ОВА Іван Федоров у Telegram в середу, 24 квітня.

“37 депутатів Запорізької міської ради під час сесії прийняли історичне рішення – обрали нового виконуючого обовʼязки міського голови Запоріжжя Регіну Харченко”, – написав він.

За словами Федорова, остання повноцінна сесія міськради відбулась ще минулого року – 22 грудня. Протягом чотирьох місяців більше 200 питань життєдіяльності Запоріжжя були фактично заморожені і чекали на вирішення.

“Але найболючішим було те, що протягом двох років повномасштабного вторгнення місто і область рухалися у різних напрямках, із розрізненою позицією, що є недопустимим під час воєнного часу”, – зазначив він.

Регіна Харченко з 2013 року працювала юристкою в різних структурах та правозахисницею. З 2020 року – депутатка Запорізької міської ради від партії Слуга народу.

Раніше стало відомо, що Запорізька міськрада достроково припинила повноваження Анатолія Куртєва, який був секретарем міськради, а також тимчасово виконував обов’язки мера.

Сам Куртєв вранці він оприлюднив звернення до президента Володимира Зеленського з проханням посприяти у вирішенні ситуації, яка склалася у Запорізькій міськраді у звʼязку з нібито тиском голови Запорізької ОВА Івана Федорова на органи місцевого самоврядування.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости