Темы дня:

Ворог знекровлюється під Бахмутом – ЗСУ

Ворог знекровлюється під Бахмутом – ЗСУ

Лише протягом минулої доби на Бахмутському напрямку відбулося 40 боєзіткнень, в результаті яких знищено 190 окупантів.

Збройні сили України бачать ознаки виснаження російських агресорів на Бахмутському напрямку. Про це сказав речник Східного угруповання військ ЗСУ полковник Сергій Череватий в ефірі телемарафону, повідомляє АрміяInform у п’ятницю, 12 травня.

“Лише протягом минулої доби тут відбулося 40 боєзіткнень, в результаті яких знищено 190 окупантів, 244 дістали поранення та ще 15 потрапили у полон. Також знищено три танки, бойову машину піхоти, три гаубиці Мста-Б та 5 складів з боєприпасами. Це свідчить про те, що наша оборонна операція триває успішно, ворог виснажується та знекровлюється. Жоден дедлайн Вагнер не виконав, Бахмут не захоплений”, – сказав полковник.

За його словами, росіянам не допомагає те, що подекуди виснажені підрозділи ПВК Вагнер замінюються частинами регулярних військ РФ – мотострілецькими та повітрянодесантними підрозділами. Це пов’язано з тим, що ці нові частини здебільшого укомплектовані мобілізованими, які мають вкрай низьку мотивацію.

“У результаті успішних бойових дій на різних напрямках ворога розбито й відкинуто на відстань від 250 метрів до 1,5 кілометра – Бахмут тримається, і наші оборонці знищують ворога й місцями женуть його”, – зазаначив Сергій Череватий.

Нагадаємо, вчора секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що ЗСУ вдалося посунути окупантів у Бахмуті.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости