Темы дня:

Бої за Очеретине: ЗМІ оцінили обстановку на фронті

Бої за Очеретине: ЗМІ оцінили обстановку на фронті

Business Insider стверджує, що просування ворога в Очеретиному стало можливим через помилку ЗСУ.

Помилка українських захисників дозволила російським загарбникам просунутися й захопити значні частини села Очеретине на Донеччині. Про це повідомляє видання Business Insider.

Мова про помилку в ротації за участю елітної української 47-ї механізованої бригади та 115-ї механізованої бригади на сході від населеного пункту: коли 47-ма відступила, російська 30-та мотострілецька бригада атакувала, скориставшись розривом, залишеним незапланованим прибуттям 115-ї.

“Різке просування росіян стало можливим через те, що окремі підрозділи просто відвалилися. Сподіваюся, їх перекваліфікують у десантники”, – написав у Facebook командир 47-ї Микола Мельник, що втратив ногу під час літнього наступу.

Речник 115-ї бригади Вадим Чорний заявив Financial Times , що ці звинувачення “не відповідають дійсності”, а сам підрозділ “не відмовився від своїх позицій”.

Мельник наголошує, що саме 47-ма бригада зупинила просування росіян, бо знову повернулась у бій.

“Дірки забивали ті, хто планував відпочити. 47-ма бригада повертається до роботи. Ще місяць, і це буде рік без ротації”, – обурився командир.

Раніше про те, що росіяни закріпилися в частині селища Очеретине на Донеччині, повідомив речник угруповання військ Хортиця Назар Волошин.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: