Темы дня:

Карла III проголошено королем Великої Британії

Карла III проголошено королем Великої Британії

Рада престолонаслідування офіційно оголосила Карла ІІІ новим королем Об’єднаного Королівства.

Новим королем Великої Британії став Карл III. Його офіційне проголошення монархом відбулося у суботу, 10 вересня у Лондоні.

Старший син Єлизавети II автоматично успадкував престол після її смерті. Однак, Рада престолонаслідування офіційно його оголосила новим королем Сполученого Королівства лише сьогодні.

Відповідну прокламацію підписали в порядку черговості наступний спадкоємець престолу принц Вільям, королева-консорт Камілла, голова Ради, прем’єр-міністр Британії Ліз Трасс та архієпископ Кентерберійський.

73-річний Карл став найстарішим монархом на момент початку правління за всю історію Великої Британії. Він отримав титул від своєї матері – королеви Єлизавети II, яка померла у замку Балморал увечері 8 вересня.

Згідно з протоколом, новим сувереном Карла III офіційно проголосила спеціальну Раду зі вступу на посаду, яка зібралася в лондонському палаці Сент-Джеймс 10 вересня. Коронація монарха пройде згодом.

Його дружина Камілла набула статусу королеви-консорту. А наступним спадкоємцем престолу тепер є син Карла – принц Вільям.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости