Темы дня:

Росія втратила 50 тисяч військових – оцінка Британії

Росія втратила 50 тисяч військових – оцінка Британії

За оцінками західних розвідок, втрати, які несе Росія з кожним наступом, є колосальними, є дуже серйозні питання щодо запасів російського озброєння та бойового духу.

За оцінками британських військових, Росія втратила понад 30% наступального потенціалу наземних сил, що дає “абсолютну впевненість” українським Збройним силам, що вони переможуть у війні.

Таку оцінку у неділю висловив голова комітету начальників штабів Великобританії адмірал Тоні Радакін, повідомляє The Guardian.
“Вони (Україна) абсолютно чітко розуміють, що планують повернути всю свою територію на умовах України, і вони бачать, що Росія має проблеми – Росія, яка, за нашими оцінками, втратила понад 30% своєї наземної боєздатності”, – сказав Радакін.
Він уточнив, що це означає “50 тисяч російських солдатів, які загинули або поранені на війні, втрату майже 1700 російських танків і майже 4 тисячі бойових броньованих машин, що належать Росії”.
“Росія почала це вторгнення з амбіціями захопити всю Україну, Росія мала амбіції захопити великі міста за місяць, Росія мала амбіції посіяти розкол і тиснути на НАТО – така Росія є викликом світовому порядку. Росія зазнає невдачі у всіх цих амбіціях, Росія менш могутня держава, ніж це було на початку лютого”, – підсумував він.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости