Темы дня:

Гутерриш оцінив перспективи миру в Україні

Гутерриш оцінив перспективи миру в Україні

Вторгнення Росії в Україну принизливо для нас заплямовує нашу колективну совість, це вторгнення є порушенням Статуту ООН та міжнародного права, зазначив генсек ООН.

Перспективи миру у розв’язаній Росією війні проти України досі невтішні. Про це напередодні сказав генеральний секретар ООН Антоніу Гутерриш на відкритті надзвичайної сесії Генасамблеї щодо України.
“Жителі України переживають величезні страждання. Українцям, росіянам і жителям інших країн потрібен мир. На сьогоднішній день перспективи миру невтішні, але зрозуміло, що повноцінний, стійкий мир має бути заснований на міжнародному праві і на Статуті ООН”, – заявив Гутерриш.
За його словами, рік з моменту вторгнення Росії в Україну є трагічною віхою як для народу України, так і для світової спільноти.
“Напад Росії – це виклик засадничим принципам і нерозмінним цінностям нашої багатоскладової системи. Це принизливо для нас заплямовує нашу колективну совість, це робиться в порушення Статуту ООН та міжнародного права”, – додав генсек.
Нагадаємо, надзвичайна сесія Генасамблеї ООН щодо України розпочалась у ніч на 23 лютого. На ній розглядатимуть проект резолюції про “принципи, що лежать в основі всеосяжного, справедливого і стійкого миру в Україні”. Нею пропонується підтвердити територіальну цілісність України, вимагати від Росії виведення військ. Документ закликає держави-члени ООН і міжнародні організації “подвоїти підтримку дипломатичних зусиль задля досягнення всеосяжного, справедливого і стійкого миру в Україні відповідно до Статуту ООН”. Розгляд резолюції запланований на 24 лютого.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: