Темы дня:

Зеленський оцінив можливість переговорів щодо миру

Зеленський оцінив можливість переговорів щодо миру

Український президент заявив, що терористів потрібно знешкоджувати, а не вести переговори. А єдино можливі зараз переговори – це переговори щодо збільшення оборонної, політичної та фінансової допомоги Україні.

Постійний терор проти цивільного населення є очевидною відмовою Росії від реальних переговорів. Про це заявив президент Володимир Зеленський у своєму зверненні до українців у неділю, 9 жовтня.
Він також адресував своє звернення тим, хто зазнає російських маніпуляцій про нібито переговори і те, що тільки переговори можуть завершити цю жорстоку російську терористичну війну.
“Чи хоче держава-терорист миру? Очевидно, що ні. Вона доводить це щодня і щоночі”, – наголосив Зеленський.
Він згадав про удари Росії по мирних містах, зокрема по Запоріжжю.
“Коли хтось хоче переговорів – він такого не робить. А коли хтось терорист – він робить саме так. Чи справді переговори допомагають подолати терор? Зараз усім треба чесно дати собі відповідь на це питання. Терористів знешкоджують”, – сказав він. .
Зеленський закликав до визнання Росії державою-терористом, обмеження будь-яких економічних контактів з будь-якими російськими суб’єктами та засудження на всіх рівнях кожного ескалаційного кроку Росії.
Він наголосив, що єдині переговори, які справді можуть наблизити мир в Україні – це переговори про збільшення оборонної, політичної та фінансової підтримки.
Він наголосив на необхідності прискорення надання Україні достатньої кількості ефективних систем протиповітряної оборони.
“Саме переговори про надання таких систем ППО, саме переговори про збільшення іншої оборонної, політичної та фінансової підтримки України – це і є той єдиний можливий переговорний формат, який може реально наблизити мир”, – сказав президент, подякувавши всім, хто допомагає Україні протистояти терору.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости