Темы дня:

Ашан потрапив до списку міжнародних спонсорів війни

Ашан потрапив до списку міжнародних спонсорів війни

Лише за один рік Ашан сплатив 167 млн. доларів до російського бюджету. Це дорівнює вартості 222 ракет Калібр, якими країна-агресор обстрілює Україну.

Національне агентство із запобігання корупції (НАЗК) внесло французьку корпорацію Auchan (Ашан) до переліку міжнародних спонсорів війни. Про це повідомляється на сайті відомства у четвер, 23 лютого.
“Підставою для внесення до переліку міжнародних спонсорів війни стало те, що під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну компанія відмовилася від припинення фінансування держави-терориста і не закрила свій бізнес у Росії”, – зазначили у НАЗК.
Там нагадали, що завдяки журналістським розслідуванням The Insider, Le Monde та Bellingcat стало відомо, що з початку війни російська дочірня компанія французького Ашану постачала товари російським військовим на захоплених територіях України під виглядом гуманітарної допомоги, а також допомагала з виконанням мобілізаційних заходів до РФ.
“Для Ашана Росія є другим за значимістю ринком збуту після Франції. Тільки у 2020 році російський Ашан сплатив 167 млн доларів до російського бюджету. За підрахунками журналістів, це дорівнює вартості 15 літаків Су-25, 42 танків, 222 ракет Калібр або 477 тисяч автомат АК-74. Ми не можемо дозволити, щоб Росія продовжила отримувати ці кошти, за які потім вбиває українців. Ми хочемо, щоб будь-якій компанії було соромно співпрацювати з убивцями. Інститут репутації має працювати, тому ми внесли Ашан до переліку міжнародних спонсорів війни”, – заявив голова НАЗК Олександр Новіков.
Раніше глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що Ашан перетворився на “повноцінну зброю російської агресії”. Він має намір обговорити це із главою МЗС Франції.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости