Темы дня:

Збірна українських ветеранів виборола 34 медалі на змаганнях United States Air Force Trials

Збірна українських ветеранів виборола 34 медалі на змаганнях United States Air Force Trials

Двадцять із цих нагород – золоті.

Українська національна збірна здобула вже 34 медалі на міжнародних спортивних змаганнях серед поранених військовослужбовців та ветеранів війни United States Air Force Trials 2024, які відбуваються в американському  Лас-Вегасі. При цьому 20 медалей – золоті, повідомило Міністерство у справах ветеранів України.

На разі найбільше нагород наші військові здобули у змаганнях з плавання – 26 медалей, з яких 15 – «золото», 8 – «срібло», 3 – «бронза». По одному «золоту» українці вибороли «золоту» – у змаганнях з волейболу сидячи та з велоспорту, та ще шість золотих та срібних нагород  українська команда виборола у змаганнях з пауерліфтингу.

У змаганнях United States Air Force Trials 2024 беруть участь 30 українських ветеранів та військовослужбовців на запрошення Військово-повітряних сил США. Вони змагаються у 11 адаптивних видах спорту: плаванні, велоспорті, баскетболі на візках, волейболі сидячи, регбі на візках, стрільбі з луку, пауерліфтингу, бігу, штовханні ядра/метанні диску, веслуванні та кульовій стрільбі.

Як підкреслив в.о. міністра у справах ветеранів України Олександр Порхун, це не просто спортивні змагання, а демонстрація непереможного духу нашої нації та важливий елемент дипломатії, який нагадує світові про відвагу та відданість наших людей своїй країні.

«Вони – втілення всього, чим ми пишаємося: мужність, чесність, і непохитна віра в краще майбутнє для нашої країни. Дякуємо нашим ветеранам за їх службу, силу та незламність», –  зазначив він.

У свою чергу головна тренерка національної збірної Олена Яновська зазначила, що спорт дає ветеранам нову наснагу до життя.

«Найкраще, що я чула від підопічного за роки роботи, – це фраза: «Через тяжку підготовку і перемогу в спорті я повернув собі відчуття, яке було за мить до поранення!», а це означає, що він прийняв себе нового. Відчув, усвідомив, зрозумів, що він живе. А для тренера таке відчуття підопічного – найкраща винагорода», – зазначила Яновська.

«Коли побачив очі дружини, зрозумів, що їй байдуже — є в мене ноги чи немає», — ветеран Артем Погорілий розповів про поранення, ампутацію та повернення до цивільного життя через спорт у статті Оксани Банкової «Як підтримка рідних і захоплення спортом допомогли ветерану з Полтави повернутися до цивільного життя».

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: