Темы дня:

Україна розпочала офіційні переговори про відновлення авіаперевезень в умовах воєнного часу – Кубраков

Україна розпочала офіційні переговори про відновлення авіаперевезень в умовах воєнного часу – Кубраков

Міністр підкреслив, що на разі ані об’єми, ані часові рамки не проговорюються.

Україна розпочинає офіційні  переговори з регуляторами авіаперевезень  США та Євросоюзу щодо обговорення питанні  відновлення пасажирських авіаперевезеньв Україні, заявив в інтерв’ю «РБК-Україна» віце-прем’єр із відновлення – міністр з розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

«Неможливо здійснювати міжнародні авіаперельоти без погодження двох регуляторів – європейського та американського – так це працює. Українська сторона вже передає регуляторам своє бачення, як буде ринок працювати в умовах військового стану, свою оцінку ризиків, підходи, алгоритми», – сказав він виданню.

Зокрема Кубраков зазначив, що Україна веде консультації з адміністрацією цивільної авіації Ізраїлю, оскільки аеропорти цієї країни знаходяться під постійною загрозою авіаудару.

При цьому міністр підкреслив, що на разі не йдеться про жодні конкретні терміни, оскільки офіційні перемовини лише починаються.

«На рівні планів є різні сценарії, нам важливо почути перший офіційний зворотній зв’язок від регуляторів. Насправді є європейські авіакомпанії, які дуже цікавляться, дуже хочуть, і кажуть, що будуть першими. Я не хочу їх називати», – додав Кубраков.

На уточнення, чи йдеться про лоукостер Ryanair, він відповів, що представники  компанії приїждлжали в Україну і заявили, що «хочуть весь ринок одразу після відкриття авіапростору».

Що ж стосується українських авіакомпаній, то влада веде переговори із трьома перевізниками, які теж зацікавлені в початку роботи, оскільки тут заходяться їхні базові аеропорти.

Нагадаємо, що восени в Офісі президента заявили, що Україна готується до відкриття одного з цивільних аеропортів ще до закінчення війни. За даними ЗМІ, йдеться про аеропорт на заході України.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: