Темы дня:

Україна анонсувала переговори щодо зернової угоди

Україна анонсувала переговори щодо зернової угоди

На Росію чиниться тиск не лише з метою продовження коридору, а й з метою покращення його роботи, зазначили у Мінінфраструктурі.

Переговори про продовження угоди щодо Чорноморського зернового коридору розпочнуться за тиждень. Про це сказав заступник міністра інфраструктури України Юрій Васьков, повідомляє Reuters у п’ятницю, 17 лютого.
“Переговори про продовження зернового коридору розпочнуться за тиждень, і тоді ми зрозуміємо позиції всіх сторін”, – сказав Васьков у ході зернової конференції у Києві.
При цьому він висловив сподівання, “що здоровий глузд візьме гору, і коридор буде розширено”.
Чиновник додав, не вдаючись до подробиць, що на Росію чиниться тиск не лише з метою продовження коридору, а й з метою покращення його роботи.
“Ми бачимо, що противник починає висувати нові умови. Ми розуміємо, що буде складно – як це було у листопаді”, – сказав Васьков.
Як відомо, 22 липня 2022 року Україна, Росія, ООН та Туреччина підписали угоду, яка розблокувала експорт українського зерна Чорним морем. Перше судно із зерном із порту Одеса вийшло 1 серпня. У листопаді угоду було продовжено. Загалом Україна відправила морем 21 млн. тонн агропродукції.
Але на цьому тижні стало відомо, що в Москві вважають “недоцільним” продовження зернової угоди, якщо з Росії не буде знято санкцій, що впливають на її сільськогосподарський експорт.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: