Темы дня:

Курс Bitcoin вперше перевищив $70 тисяч

Курс Bitcoin вперше перевищив $70 тисяч

Криптовалюта рекордно підвищилася завдяки потоку готівки в нові спотові біржові фонди Bitcoin.

Курс самої популярної криптовалюти Bitcoin встановив новий історичний рекорд, вперше перевищивши психологічний рубіж у 70 тисяч доларів. Про це свідчать результати торгів у понеділок, 11 березня.

Станом на 10:00 за Києвом курс Bitcoin виріс на 1720 доларів (+2,47%) і коштує 71393 доларів. Зростання криптовалюти поки що не показує ознак уповільнення.

“Криптовалюта підвищилася завдяки потоку готівки в нові спотові біржові фонди Bitcoin, а також сподіванням, що Федеральна резервна система США скоро знизить процентні ставки”, – пише Reuters.

Нагадаємо, 5 березня Bitcoin досяг рекорду в 69 202 долари, але в той же день обвалився приблизно на 7% до 63 400 доларів.

Але тепер аналітики ринку криптовалют зазначають, що Bitcoin активно зростає напередодні квітневого так званого халвінгу, або скорочення вдвічі – процесу, що відбувається кожні чотири роки, під час якого швидкість випуску токенів скорочується вдвічі разом із винагородами, що надаються майнерам. Пропозиція Bitcoin обмежена 21 мільйоном, з яких 19 мільйонів вже видобуто.

Нагадаємо, у січні США зробили важливий крок у легалізації Bitcoin. SEC дозволила фондам-важковаговикам галузі BlackRock, Invesco і Fidelity дрібнішим конкурентам, включаючи Valkyrie, розпочати торги. Після цього криптовалюта почала стрімко дорожчати.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: