Темы дня:

У ЗСУ назвали напрямок, де інтенсивно наступає РФ

У ЗСУ назвали напрямок, де інтенсивно наступає РФ

За минулу добу на Лимано-Куп’янському напрямку росіяни 611 разів обстріляли позиції ЗСУ, 13 разів використовували авіацію, 25 разів намагалися штурмувати українські позиції.

Війська РФ збільшили інтенсивність своїх наступальних дій на Лимано-Куп’янському напрямку. Сили оборони минулої доби ліквідували там 206 окупантів. Про це в ефірі телемарафону 14 жовтня заявив начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш.

“Ми маємо наступальні дії на Лимано-Куп’янському напрямку, противник там інтенсифікував свої наступальні дії, зокрема, використовує підрозділи з 6-ї, 20-ї та 1-ї танкової армії для прориву нашої оборони на цьому напрямку, зокрема використовує танки, артилерію, як ствольну, так і реактивну. Також застосовує свою армійську та тактичну авіацію, міномети та інші види озброєння, – розповів він.

За словами Євлаша, за минулу добу на Лимано-Куп’янському напрямку росіяни 611 разів обстріляли позиції ЗСУ, 13 разів використовували авіацію, 25 разів намагалися штурмувати українські позиції на цьому напрямку.

“Зокрема поблизу Синьківки, Іванівки, Макіївки, Діброви, Першотравневого. Проте безуспішно, всі атаки були відбиті. Противник поніс втрати та не мав успіху”, – зазначив речник.

Він додав, що на Лимано-Куп’янському напрямку було ліквідовано 15 зразків озброєння та техніки росіян, серед якої два танки Т-72, 5 БМП, 2 гармати Д-20 152-міліметрового калібру, міномет та склади з боєприпасами.

Євлаш також розповів, що відбувається на Бахмутському напрямку.

“На південному фланзі продовжуємо звільняти наші території від окупантів. Ворог зараз там перебуває в глухій обороні, проте продовжує завдавати й артилерійські обстріли в тому числі – 543 було завдано по позиціях ЗСУ. 7 бойових зіткнень відбулося, у результаті чого 109 окупантів було ліквідовано”, – зазначив він.

Речник додав, що було знищено танк, дві установки Гіацинт-Б, три гармати Д-30, п’ять автомобілів, ЗРК та командно-спостережний пункт і три склади з боєприпасами.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости