Темы дня:

Пентагон оцінив можливість наступу РФ на Київ

Пентагон оцінив можливість наступу РФ на Київ

Київ – це “значний об’єкт війни”, тож ніколи не можна скидати з рахунків можливості росіян атакувати його, зазначив Марк Міллі.

Наразі не видно ознак того, що війська країни-агресора Росії знову нападуть на Київ. Про це у вівторок, 14 лютого, сказав голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі після закінчення засідання Контактної групи по Україні у форматі Рамштайн.
“Щодо Києва, я не говоритиму, які дані розвідки у нас є чи немаэ. Я просто скажу, що прямо зараз завжди є потенційна загроза, цілком очевидно, що є загрози з повітря, загрози ракетних атак, Київ – столиця, і це – значний об’єкт війни. Ніколи не скидайте з рахунків можливості росіян атакувати Київ. Але прямо зараз я не бачу жодних ознак, що вказують на це”, – заявив Міллі.
Коментуючи поточну ситуацію, він зазначив, що лінія фронту “досить стабільна, навіть коли йдуть бої”.
“Більшість з руху – це вперед і назад, в основному, навколо Бахмута. Українці утримують, вони борються в обороні, росіяни, переважно група Вагнера, атакують. Я б це охарактеризував як бій на вимотування, з дуже великими втратами, особливо з російської сторони. Це прямі атаки, хвилі атак, багато артилерії з надзвичайно високим рівнем втрат у цьому конкретному районі. Як довго це триватиме – досить важко сказати”, – описав ситуацію Міллі і запевнив, що США “цій битві приділяють особливу увагу”.
Раніше у ЗСУ показали підготовку до оборони Київщини. Воїни угруповання сил та засобів оборони Києва мінують танкодоступні ділянки місцевості та шляхи можливого висування супротивника. До оборони готують дороги та лісові смуги, зводяться системи інженерних огорож.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости