Темы дня:

Землетруси в Туреччині: понад 35 тисяч загиблих

Землетруси в Туреччині: понад 35 тисяч загиблих

Землетруси, що сталися 6 лютого, викликали після себе понад 3 тис. афтершоків, що збільшило кількість руйнувань і жертв.

Кількість загиблих на південному сході Туреччини внаслідок двох землетрусів 6 лютого становила 35 418, кількість поранених – 105 505. Про це повідомив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган.
Ердоган зазначив, що пошуково-рятувальна операція після землетрусів у Туреччині триватиме доти, доки не буде врятовано останнього, хто вижив.
“Ми надамо грошову допомогу у розмірі 100 тис. лір родичам загиблих унаслідок землетрусів на невідкладні потреби”, – пообіцяв президент країни.
Крім того, Ердоган повідомив, що землетруси, що сталися 6 лютого, викликали після себе понад 3 тис. афтершоків, що збільшило кількість руйнувань і жертв.
Землетруси з 3170 афтершоками викликали сильні руйнування в наших провінціях, де проживає 13 млн осіб. Руйнівний ефект землетрусу поширився на територію 500 км. Ці землетруси виробили енергію, еквівалентну сотням найпотужніших атомних бомб. Деякі будівлі, пошкоджені під час першого землетрусу, завалися під час другого землетрусу”, – наголосив турецький лідер.
Зазначається, що землетруси 6 лютого стали найбільш руйнівними в сучасній історії Туреччини. Попередній найруйнівніший землетрус у Туреччині стався 1939 року біля міста Ерзінджан, тоді жертвами стихії стали майже 33 тисячі людей.
Влада Туреччини планує на першому етапі відбудувати 30 тисяч будинків у регіонах, що постраждали від землетрусів. Відновлювальні процеси, як зазначив Ердоган, розпочнуться у березні.
Нагадаємо, 6 лютого на південному сході Туреччини сталися два землетруси, магнітудою понад сім балів, які торкнулися сусідньої Сирії.
Раніше стало відомо, що під час землетрусу в Туреччині загинули 46-річна українка і її сини п’яти та десяти років.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости