Темы дня:

ЗСУ відбивають атаки на п’яти напрямках – Генштаб

ЗСУ відбивають атаки на п’яти напрямках – Генштаб

Українські військові з початку доби накрили вогнем дев’ять районів зосередження особового складу та військової техніки росіян, три склади боєприпасів та дві станції РЕБ.

З початку цієї доби російські агресори зазнали великих втрат, але продовжують наступ на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні у вівторок, 14 лютого.
Протягом доби ворог завдав два ракетні удари по цивільній інфраструктурі Костянтинівки та Краматорська на Донеччині. Є поранені серед мирного населення. Пошкоджено палац культури, де працює центр видачі гуманітарної допомоги. Також уражено приміщення медичного закладу.
Крім того, ворог в цілому здійснив понад 25 обстрілів з РСЗВ, зокрема, по цивільних об’єктах Херсона, Очакова та Берислава. Ворожі снаряди пошкодили приватні та багатоповерхові будинки, є поранені.
На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не було виявлено. Противник не припиняв мінометних та артилерійських обстрілів позицій ЗСУ, а також населених пунктів поблизу лінії зіткнення. Ворожих обстрілів зазнали райони населених пунктів Янжулівка Чернігівської області; Толстодубове, Білокопитове, Волківка, Волфін та Басівка Сумської області, а також Ветеринарне, Баранівка, Стрілка, Червоне, Тернова, Глибоке, Вовчанськ, Вовчанські Хутори, Чавунівка, Червоне Перше, Новомлинськ, Дворічна, Куп’янськ та Рідкодуб.
На Куп’янському та Лиманському напрямках противник обстріляв із танків, мінометів та артилерії понад 15 населених пунктів, включаючи Берестове, Вишневе та Табаївку Харківської області; Новоселівське, Стельмахівку, Невське, Краснопопівку, Піщане, Діброву, Серебрянське лісництво, Білогорівку Луганської області та Федорівку – Донецької області. Завдав авіаційних ударів у районах Берестового, Житлівки та Верхньокам’янського.
На Бахмутському напрямку мінометних та артилерійських обстрілів зазнали понад 20 населених пунктів, серед них – Білогорівка, Веселе, Парасковіївка, Желєзнянське, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Кліщіївка, Залізне, Нью-Йорк Донецької області. Під авіаційні удари ворога потрапили райони Бахмута, Іванівського та Курдюмівки.
На Авдіївському та Шахтарському напрямках під танкові, мінометні та артилерійські обстріли потрапили 22 населені пункти, зокрема, Авдіївка, Водяне, Невельське, Веселе, Красногорівка, Мар’їнка, Георгіївка, Вугледар, Велика Новосілка, Времівка та Ненудне. Також ворог завдав авіаційних ударів неподалік Авдіївки та Вугледара. Також окупанти скинули з БПЛА на позиції наших військ у районі Водяного аерозольні гранати нелетальної дії типу К-51.
На Запорізькому напрямку вогневого ураження зазнали райони понад 20 населених пунктів. Серед них – Ольгівське, Малинівка, Староукраїнка, Гуляйпільське, Мала Токмачка, Оріхів, Новоандріївка та Степове Запорізької області. Також ворог завдав авіаційних ударів біля Малинівки та Новоданилівки.
На Херсонському напрямку від ворожого артилерійського вогню постраждали передмістя та місто Херсон, а також райони понад 25 населених пунктів, включаючи Золоту Балку, Гаврилівку, Берислав, Веселе, Інгулець, Антонівку, Зимівник, Білозерку, Дніпровське та Велике Херсонської області.
Авіація Сил оборони протягом доби завдала вісім ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки загарбників, а підрозділи ракетних військ та артилерії вразили район зосередження живої сили, три склади боєприпасів і дві станції РЕБ ворога.
Нагадаємо, за час війни в Україні втрати РФ наближаються до 140 тисяч. Лише за добу 13 лютого було ліквідовано 740 росіян.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости