Темы дня:

РФ заперечує можливість застосування ядерної зброї

РФ заперечує можливість застосування ядерної зброї

Росія володіє ядерною зброєю лише задля стримування ядерного нападу, стверджує Шойгу.

Росія не має наміру застосовувати у війні з Україною ядерну або хімічну зброю, заявив глава Міноборони РФ Сергій Шойгу у вівторок, 16 серпня.

“Головне призначення російських ядерних озброєнь – це стримування ядерного нападу. Його використання обмежується надзвичайними обставинами, визначеними в російських керівних документах, відкритих для широкого ознайомлення… Усі ці вкидання є брехнею”, – сказав він.

За його словами, з військової точки зору “немає необхідності застосовувати ядерну зброю в Україні для досягнення поставленої мети”.

Шойгу стверджує, що РФ воює в Україні з об’єднаними силами Заходу, які “керують керівництвом цієї країни у гібридній війні проти Росії”.

“Спецоперація розвіяла міф про суперзброю, яку Захід постачає Україні і яка здатна докорінно змінити ситуацію на фронті”, – заявив він, говорячи, зокрема, про РСЗВ HIMARS.

У свою чергу, президент РФ Володимир Путін заявив, що “ситуація в Україні підказує, що США намагаються затягнути цей конфлікт”.

“Так само вони діють, розпалюючи конфліктний потенціал в Азії, Африці, Латинській Америці”, – сказав він.

У ході Московської конференції з безпеки Путін звинуватив західні країни в тому, що вони “намагаються утримати гегемонію, реалізуючи політику стримування, підриваючи альтернативні шляхи розвитку інших країн, намагаються змусити незалежні держави підкоритися своїй волі, аби зберегти домінування та паразитувати”.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости