Темы дня:

НАТО стежить за зміцненням зв’язків між Китаєм та Росією – Столтенберг

НАТО стежить за зміцненням зв’язків між Китаєм та Росією – Столтенберг

Генсек НАТО закликав протистояти авторитарним силам.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг попередив у п’ятницю про зростаючі зв’язки між Китаєм і Росією, закликавши країни, які вірять у «демократію і свободу», об’єднатися, щоб протистояти авторитарним силам.

Виступаючи в кулуарах Мюнхенської конференції з безпеки, Столтенберг сказав, що НАТО «уважно стежить за розширенням та зміцненням відносин між Китаєм та Росією».

За його словами, країни спільно проводять військові навчання, а також військово-морське та повітряне патрулювання.

“Коли авторитарні держави зближуються і співпрацюють більш тісно, стає ще важливіше, щоб усі ми, які вірять у демократію та свободу, об’єдналися в НАТО і з нашими партнерами по всьому світу”, – сказав він, передає Assoсiated Press.

Столтенберг заявив, що Пекін уважно стежить за війною в Україні.

“Якщо там переможе президент (Владімір) Путін, це вплине на розрахунки та рішення, які вони прийматимуть у Пекіні”, – сказав він.

У Мюнхенській конференції з безпеки, яка розпочалася у п’ятницю, беруть участь світові лідери, зокрема канцлер Німеччини Олаф Шольц, президент Франції Еммануель Макрон, віце-президент США Камала Харріс та високопоставлений китайський дипломат Ван І.

Раніше помічник міністра торгівлі США з експорту Теа Кендлер заявила про те, що Росія продовжує отримувати доступ до іноземних мікросхем та технологій через посередників, таких як Іран. Країни G7 обговорюють, чи вводити санкції проти компаній у Китаї, Ірані та Північній Кореї, які, на їхню думку, постачають Росії деталі та технології військового призначення.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: