Темы дня:

Україна отримала від Британії $203 млн через СБ

Україна отримала від Британії $203 млн через СБ

Кошти будуть спрямовані на відшкодування видатків держбюджету на виплати соцдопомоги сім’ям з дітьми та зарплати працівникам держустанов вищої освіти.

Через проект Світового банку Україна отримала від Великої Британії другу частину додаткового фінансування у розмірі 203 млн доларів. Про це повідомляє Мінфін.
Зазначається, що гроші сьогодні надійшли до держбюджету. Кошти будуть спрямовані на відшкодування видатків державного бюджету на виплати соціальної допомоги сім’ям з дітьми та заробітної плати працівникам державних установ вищої освіти.
Загальний обсяг позички під гарантії Великої Британії становить 500 млн. доларів.
Фінансування надано на пільгових умовах через механізм Світового банку як гарантія від Великої Британії за Угодою про надання Україні четвертого додаткового фінансування проекту Підтримка державних видатків для забезпечення сталого державного управління в Україні. Проект реалізується спільно з Міжнародним банком реконструкції та розвитку (МБРР) та Міжнародною асоціацією розвитку (МАР).
Повідомляється, що термін погашення кредиту з процентною ставкою 0,25% річних – 18,5 року з п’ятирічним пільговим періодом.
За словами міністра фінансів Сергія Марченка, з перших днів повномасштабної війни РФ проти України Велика Британія є одним із лідерів допомоги у всіх можливих напрямках, зокрема у наданні фінансової допомоги.
Раніше повідомлялося, що Британія виділить Україні п’ять мільйонів фунтів стерлінгів.
Нагадаємо, як заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, у лютому Україна планує залучити від США, Світового банку та інших донорів понад два мільярди доларів.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости