Темы дня:

Литва передасть Україні кошти, які передбачались армії Афганістану

Литва передасть Україні кошти, які передбачались армії Афганістану

Створений для потреб Сил безпеки Афганістану фонд припинив роботу.

Литва вирішила спрямувати невикористані для підтримки Національних сил Афганістану кошти на потреби України. Про це повідомляє Delfy.

У середу уряд ухвалив протокольну постанову про повернення $2 млн 876 тисяч з Трастового фонду афганських Національних сил безпеки НАТО.

«Оскільки є сума, що залишилася, невикористані кошти пропонується направити на підтримку Міністерства оборони України на купівлю теплих речей, і ще $700 тисяч — до фонду Комплексного пакету допомоги НАТО для потреб України», — повідомив міністр оборони Арвідас Анушаускас на засіданні уряду у середу.

Трастовий фонд НАТО був створений для утримання Національних сил безпеки Афганістану. З 2015 року Литва щорічно перераховувала до нього півмільйона доларів. Однак після того, як минулого року таліби взяли під свій контроль Афганістан, сил безпеки не залишилося, тож фонд припинив надавати підтримку країні.

Раніше повідомлялось, що Литва передасть Україні не лише військову техніку, а й зимове обмундирування для ЗСУ на суму близько €2 млн.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости