Темы дня:

ЗСУ відбивають атаки на Бахмут і Мар’їнку – Генштаб

ЗСУ відбивають атаки на Бахмут і Мар’їнку – Генштаб

Українські бійці вразили один пункт управління, три райони зосередження живої сили та військової техніки супротивника.

Окупанти зосереджують основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямах. Нині тривають важкі бої за Бахмут та Мар’їнку – наші бійці відбивають атаки ворога. Минулої доби було відбито 56 атак ворога. Про це йдеться у ранковому зведенні Генерального штабу ЗСУ на його Facebook-сторінці за 15 квітня.

Волинський, Поліський, Сіверський та Слобожанський напрямки

Оперативна ситуація без істотних змін.

Минулої доби противник здійснив обстріли населених пунктів Галаганівка Чернігівської області; Студенок, Рівне, Іскрисківщина, Волфине Сумської області, а також Козача Лопань, Токарівка, Малі Проходи, Стрілеча, Лук’янці, Нескучне, Стариця, Вовчанськ, Нестерне та Землянки на Харківщині.

Куп’янський напрямок

Ворожих обстрілів зазнали Строївка, Дворічанське, Красне Перше, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Лиман Перший, Кіндрашівка, Масютівка, Табаївка та Берестове Харківської області.

Лиманський напрямок

Противник вів безуспішні наступальні дії поблизу населених пунктів Діброва та Білогорівка. Артилерійських обстрілів зазнали Новоселівське, Стельмахівка, Невське, Білогорівка Луганської області та Торське, Діброва і Спірне Донецької області.

Бахмутський напрямок

Ворог продовжує наступальні дії. Тривають тяжкі бої за місто Бахмут. Від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Григорівка, Богданівка, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Ступочки, Диліївка, Торецьк та Нью-Йорк Донецької області.

Авдіївський напрямок

Противник вів безуспішні наступальні дії в районах Новокалинового та Первомайського Донецької області, успіху не мав. Здійснив обстріли населених пунктів Новокалинове, Авдіївка, Первомайське та Карлівка.

Мар’їнський напрямок

Українські захисники відбили численні ворожі атаки в районі населеного пункту Мар’їнка Донецької області. Водночас, ворожих обстрілів зазнали Побєда і Новомихайлівка.

Шахтарський напрямок

Ворог наступальних дій не проводив. Здійснив обстріл населених пунктів Богоявленка, Шахтарське, Новоукраїнка, Велика Новосілка, Нескучне, Золота Нива, Вугледар Донецької області.

Запорізький та Херсонський напрямки

Противник продовжує вести оборонні дії. Минулої доби зробив обстріл понад 40 населених пунктів, що поряд з лінією бойового зіткнення. Серед них – Времівка, Новопіль Донецької області; Ольгівське, Малинівка, Червоне, Гуляйполе, Чарівне, Мала Токмачка, Оріхів Запорізької області; Золота Балка, Новоберислав, Козацьке, Бургунка, Іванівка, Микільське, Антонівка, Білозерка, Дніпровське Херсонської області та місто Херсон.

Дії окупантів

Минулої доби росіяни завдали 9 авіаційних та 19 ракетних ударів, 13 з них із ЗРК С-300 по мирних містах Слов’янськ і Краматорськ.

Успіхи ЗСУ

Українська авіація минулої доби завдала п’ять ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів.

Підрозділи ракетних військ та артилерії вразили один пункт управління, три райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки супротивника, а також одну радіоелектронну станцію боротьби супротивника.

Як повідомлялося, 14 квітня росіяни обстріляли житлові квартали Слов’янська. Спочатку повідомлялося про одного загиблого та п’ятьох поранених.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: