Темы дня:

ЗМІ: У Судані – спроба військового перевороту

ЗМІ: У Судані – спроба військового перевороту

В армії Судану кажуть, що Сили швидкого реагування намагаються захопити їхній штаб і повалити уряд.

У столиці Судану продовжуються стрілянина та зіткнення – ЗМІ повідомляють про спробу військового перевороту в країні. На вулицях розгорнуто військову техніку та знаряддя артилерії, звуки стрілянини чути поблизу штаб-квартир армії держави та Сил швидкого реагування (RSF), пише Reuters.

RSF звинуватили армію в “жорстокому нападі” і повідомили, що військові оточили їхню базу і відкрили вогонь з важких знарядь. Наголошується, що йдеться про “широкомасштабну атаку” із застосуванням різних видів озброєння.

У суданській армії у відповідь звинувачують RSF в атаці на військові пости. Співрозмовник Al Jazeera в армії розповів, що сили швидкого реагування спробували взяти штурмом штаб Головного командування.

ЗМІ публікують відео зіткнень та перестрілок, Al Jazeera повідомляє, що міжнародний аеропорт столиці Судану призупинив роботу.

В армії Судану кажуть, що RSF намагаються захопити їхній штаб і повалити уряд.

У публікаціях світових ЗМІ зазначається, що RSF співпрацює з російською ПВК Вагнера: у них є спільне підприємство Meroe Gold з видобутку корисних копалин, зокрема золота. Західні медіа писали, що така співпраця допомогла збільшити запаси золота Центробанку Росії, які необхідні для витрат на вторгнення в Україну.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости