Темы дня:

Зеленський: РФ примусять виплатити репарації Києву

Зеленський: РФ примусять виплатити репарації Києву

ООН ухвалила резолюцію про створення міжнародного компенсаційного механізму, який дозволить відшкодувати всі збитки, завдані російською війною, причому за рахунок російських активів.

Росії доведеться заплатити Україні репарації за збитки від війни, і це тепер є частиною міжнародно-правової реальності. Про це у своєму зверненні увечері у понеділок, 14 листопада, заявив президент Володимир Зеленський.
Він зазначив, що ООН ухвалила важливу резолюцію – про створення міжнародного компенсаційного механізму, який дозволить відшкодувати всі збитки, завдані російською війною, причому за рахунок російських активів.
“Репарації, які Росії доведеться заплатити за скоєне – це тепер частина міжнародно-правової реальності”, – заявив Зеленський.
Він додав, що наразі готується друга резолюція – про створення спеціального трибуналу щодо злочину агресії РФ проти України.
Також Зеленський розповів про свою поїздку до звільненого Херсона, де вручив нагороди українським військовим. Він пообіцяв зробити все можливе, щоб відновити нормальні умови життя для людей у ​​Херсонській та Миколаївській областях.
“Це очевидно для всіх, що таке Україна, що таке присутність нашого прапора. Коли є український прапор, є цивілізованість, є свобода. Є соціальне забезпечення. Є інфраструктура. Є безпека. Є кому дбати про людей. Є все те, що зникає і що руйнують, коли приходить окупант. Перед зимою російські окупанти зруйнували людям абсолютно всю критичну інфраструктуру. Абсолютно всі важливі об’єкти у місті та області заміновані”, – зазначив Зеленський.
Також глава держави розповів про підготовку звернення до учасників саміту Великої двадцятки, яку Зеленський вже назвав G19, наголошуючи на необхідності виключення РФ.
“Вже за кілька годин говоритиму про це у своєму зверненні до учасників саміту… G19 в Індонезії. Це об’єднання дуже впливових держав. І сьогодні, ще напередодні саміту, вже прозвучали важливі заяви. Зокрема важливо, що Сполучені Штати та Китай разом наголосили на неприпустимості будь-яких загроз застосування ядерної зброї. Усі розуміють, кому адресовані ці слова”, – зазначив Зеленський.
Він також подякував Канаді та США за нові санкції проти РФ.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости