Темы дня:

З початку року експорт України впав на третину

З початку року експорт України впав на третину

На зниження експорту товарів вплинуло повномасштабне вторгнення Росії на територію України.

З України в січні – жовтні 2022 року експортовано продукції на 36,9 млрд. доларів, імпортовано – 44,1 млрд. доларів. Загалом товарообіг України за 10 місяців становив 81 млрд доларів. Проте, порівняно з минулорічними показниками за той же період експорт товарів за десять місяців упав на 32,3%, імпорт – на 23,9%. Про це повідомляє Державна митна служба України.
На зниження експорту вплинуло повномасштабне вторгнення РФ на територію України.
Серед найбільш експортованих з України – продовольчі товари (на 18,5 млрд доларів), метали та вироби з них (на 5,4 млрд доларів), машини, обладнання та транспорт (на 3,6 млрд доларів).
Лідерами з імпорту є машини, обладнання та транспорт (на 12,3 млрд. доларів), паливно-енергетичні товари (на 10,6 млрд. доларів); продукція хімічної промисловості (на 8 млрд. доларів).
Щодо експорту найбільший товарообіг спостерігався із Польщею (на 5,7 млрд. доларів); Румунією (на 3 млрд. доларів); Туреччиною (на 2,4 млрд. доларів).
Основні країни-імпортери України – це Китай (на 6,6 млрд доларів), Польща (4,4 млрд доларів); Німеччина (3,7 млрд. доларів).

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости