Темы дня:

Зеленський закликав виключити РФ із ЮНЕСКО

Російське головування в організації знецінює сам інститут, заявив український президент, додавши, що Росія відзначилася численними руйнуваннями та ушкодженнями культурних та освітніх закладів в Україні.

Президент Володимир Зеленський закликав виключити Росію з Організації Об’єднаних Націй з питань освіти, науки та культури (ЮНЕСКО) через численні руйнування та пошкодження культурних та освітніх закладів, спричинених нею в Україні. Про це йдеться у зверненні Зеленського до ЮНЕСКО у вівторок, 11 жовтня.
“Шановні захисниці та захисники освітніх, наукових і культурних досягнень людства! Скажіть, будь ласка, чому представники Росії досі серед вас? Що вони роблять у ЮНЕСКО? Як взагалі можуть бути в ЮНЕСКО представники держави-терориста, яка пишається тим, які руйнування спричиняє за собою в іншій країні”, – сказав він.
Зеленський наголосив, що держава-терорист точно не має права головувати в одному з ключових органів з охорони культурної та природної спадщини – Комітеті Світової спадщини ЮНЕСКО. Він зазначив, що російське головування знецінює сам інститут – його вагу, його репутацію.
“Держава-терорист має бути виключена з усіх органів ЮНЕСКО і самої організації. Нехай це буде історичним прикладом для всіх у світі, що ніхто не терпітиме ворога культури, ворога історії, ворога освіти, ворога науки”, – сказав президент.
Зеленський зазначив, що Росія своїми терористичними ударами зруйнувала або пошкодила вже понад 2600 освітніх об’єктів в Україні.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости