Темы дня:

Зброю для ЗСУ замовили у шведського виробника

Зброю для ЗСУ замовили у шведського виробника

Закупівельне агентство Міноборони України уклало перший прямий контракт зі шведським виробником.

Агенція оборонних закупівель Міністерства оборони уклала перший прямий контракт зі шведським виробником. Це відбулося під час візиту в Україну міністра оборони Швеції Пола Йонсона, повідомила пресслужба відомства в понеділок, 26 лютого.
Контракт став можливим завдяки підтримці Адміністрації оборонних матеріалів Швеції FMV у рамках угоди про співпрацю між FMV і Міністерством оборони України, яку було підписано під час саміту НАТО у Вільнюсі в липні 2023 року.
Співпраця зі шведською адміністрацією оборонних матеріалів дає змогу прискорити розвиток власної агенції та здійснювати подальші закупівлі, спираючись на кращий європейський досвід прозорості процесу придбання необхідних виробів за рахунок використання та втілення найкращих європейських моделей.

Узгоджений сторонами на початку лютого у Стокгольмі план дій, окрім запланованих контрактів, передбачає також можливість підключитися до поточних шведських закупівель вже зараз.

Нагадаємо, раніше прем’єр-міністра України Денис Шмигаль розповів про “величезні зрушення” у виробництві снарядів в Україні.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости