Темы дня:

WP дізналася, чому немає наступу ЗСУ на Херсон

WP дізналася, чому немає наступу ЗСУ на Херсон

Лише за останній тиждень до Херсонської області прибуло близько трьох тисяч російських військовослужбовців, повідомили в українській розвідці.

Кореспонденти американської газети Washington Post побували на позиціях Збройних Сил України під Херсоном. Вони повідомляють з посиланням на джерела у ЗСУ, що Україна поки що не може розпочати масштабний контрнаступ у цьому регіоні, оскільки він не має достатньої кількості озброєнь.

За оцінкою журналістів, українські військові змушені вести запеклу боротьбу на відкритому просторі, який добре прострілюється окупантами, при цьому російські війська останнім часом направили під Херсон значні підкріплення.

За оцінкою співробітника української розвідки, який говорив із WP на умовах анонімності, лише за останній тиждень до Херсонської області прибули близько трьох тисяч російських військовослужбовців, і тепер загальна чисельність угруповання армії РФ на західному березі Дніпра становить щонайменше 15 тисяч осіб.

Як сказав газеті представник розслідувальної групи Conflict Intelligence Team Кирило Михайлов, більша частина цього поповнення – військові з елітних десантних підрозділів, які допомагають зміцнити виснажені багатомісячними бойовими діями російські формування.

Washington Post уточнює, що представники України вже досить довго обіцяють контрнаступ, який призведе до звільнення Херсона. Видання навело оцінку представника українських спецслужб перспектив наступальної операції.

“Потрібно сказати чесно – поки Україна не має достатньої кількості озброєнь для контрнаступу. Домогтися результату все ще можливо, але якщо так станеться, то це буде більшою мірою завдяки розумній українській стратегії, а не [завдяки] протидії Росії рівними силами”, – сказав співробітник української розвідки.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости