Темы дня:

Укргідроенерго заявило про недостатні обсяги води

Укргідроенерго заявило про недостатні обсяги води

Наразі компанія працює на межі своїх ресурсних можливостей щодо води, зазначив Богдан Сухецький.

Укргідроенерго не може накопичити достатні обсяги води на зиму через високе поточне виробниче навантаження з вироблення електроенергії. Про це сказав заступник гендиректора з комерційної діяльності компанії Богдан Сухецький, повідомляють у четвер, 10 серпня.

“Вода – це для нас паливо… Як ми робили раніше? Ми накопичували воду і коли ми входили на початок осіннього періоду, ми видавали доволі суттєву допомогу енергосистемі, доки розгойдувалася теплова генерація і доки була така необхідність. Але зараз ми виливаємо досить багато води”, – заявив він під час дискусії щодо підготовки до осінньо-зимового сезону 2023-24 років, організованої Energy Club.

За словами Сухецького, наразі Укргідроенерго працює на межі своїх ресурсних можливостей щодо води. Він не став озвучувати конкретних цифр, але зазначив, що Укренерго використовує плюс 20%, 30%, 40% графіка, які ми надаємо”

“І це не дає нам змоги зманеврувати і залишити собі якийсь запас для того, щоб потім ми вийшли на підтримку енергосистеми… Не потрібно забувати, що ситуація з Каховським водосховищем теж розбалансувала повністю систему наших каскадів, тому що все було відрегульовано під роботу водосховищ від Київського водосховища і до самого низу по Дніпру”, – сказав він.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: