Темы дня:

Укргідроенерго оцінило ситуацію на Каховській ГЕС

Укргідроенерго оцінило ситуацію на Каховській ГЕС

Персонал намагається підтримувати роботу окупованої гідроелектростанції, але катастрофи у разі її зупинки не буде.

Каховську ГЕС підключили до енергосистеми після відключення внаслідок бойових дій напередодні, повідомляє Укргідроенерго у вівторок, 6 вересня.
“В результаті бойових дій на гідроелектростанції мали місце неодноразові короткочасні відключення. Таке відключення було і 5 вересня. Оперативним персоналом Каховської ГЕС за короткий час було відновлено підключення до системи”, – йдеться у повідомленні.
Зазначається, що Каховська ГЕС продовжує працювати в енергосистемі України за комерційно-диспетчерським графіком, видаючи від 40 до 110 МВт-год потужності плаваючим графіком на Новокаховську підстанцію.
“Станція не бере участі у балансуванні системи”, – зазначили в Укргідроенерго.
Наразі на ГЕС працюють чотири агрегати з шести: один із агрегатів перебуває на реконструкції, ще один – на капітальному ремонті.
“На станції цілодобово перебуває щодобово мінливий оперативний персонал Каховської ГЕС. Двічі на тиждень на станцію допускаються ремонтні бригади”, – розповіли в компанії.
При цьому ремонтний персонал проводить огляди та намагається підтримувати працездатний стан обладнання, але оперативних ремонтів не здійснюється. “Відсутня можливість доставляти туди запчастини, щоб проводити якісні ремонти та підготовку до осінньо-зимового періоду”, – уточнили в Укргідроенерго.
У компанії запевнили, що у разі зупинення станції або знищення обладнання “катастрофи не буде”. “Вода йтиме через водозливну дамбу. Тому не буде ні прориву дамби, ні обмілення”, – зазначили у компанії.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости