Темы дня:

Укренерго заявило про запуск електростанції

Укренерго заявило про запуск електростанції

Це збільшило доступну потужність в енергосистемі України та підвищило її операційну безпеку.

Енергосистема України працює без дефіциту та повністю забезпечує потреби країни. Про це повідомляє Укренерго у середу, 1 березня.

Вказано, що дефіцит потужності в енергосистемі відсутній уже 18 днів і поки що не прогнозується. Нині працюють усі види електростанцій.

“Відновлено роботу ще однієї з електростанцій, що збільшило доступну потужність в енергосистемі та відповідно її операційну безпеку. Інтенсивно працюють гідроелектростанції, які через повінь мають багато ресурсів. Сезонно продовжує зростати генерація з відновлюваних джерел енергії. Триває незначний імпорт електроенергії”, – йдеться у повідомленні.

Мережевих обмежень поки що немає. Але при зміні ситуації в енергосистемі та різкому зростанні споживання можливе застосування відключень.

При цьому складна ситуація зберігається у прифронтових областях. Внаслідок обстрілів росіян пошкоджено магістральні мережі на Дніпропетровщині, а також у Донецькій та Херсонській областях. Їхні ремонти проводяться за відсутності обстрілів.

Також на Одещині проводяться необхідні заходи для підвищення надійності живлення Одеси та району.

Енергетики також продовжують ремонтні роботи на всіх об’єктах енергосистеми, які раніше отримали пошкодження від ракетних та дронових атак росіян, для збільшення доступної потужності в енергосистемі та підвищення надійності передачі електроенергії.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости