Темы дня:

Українці оцінили можливі сценарії війни і перемоги

Загалом 89% українців вірять в перемогу України, зокрема, з них 60% безумовно переконані в цьому.

Станом на початок лютого 24% українців вважають, що зараз ситуація фронті на користь України, 15% – на користь Росії. Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС).
Водночас майже половина українців (47%) вважають, що ситуація не на користь жодної зі сторін.
За даними опитування, 89% українців загалом вірять в перемогу України, зокрема, з них 60% безумовно переконані в цьому. У травні 2022 року 95% вірили в перемогу і з них 80% були безумовно переконані в цьому.
Наразі лише 4% скоріше або безумовно переконані, що переможе Росія (у травні 2022 року таких було 1%).
Переважна більшість українців (65%) вірять, що війна завершиться поверненням під контроль України всіх територій, включно із Донбасом та Кримом. Зокрема, 14% вірять, що бойові дії будуть перенесені на територію Росії.
До 32% зросла частка тих, хто допускає, що в результаті війни можуть бути певні втрати. З цих 32% найбільше (19%) тих, хто вважає, що війна завершиться втриманням територій, які контролюються зараз.
Ще 9% вірять у визволення всіх територій, які Україна контролювала до 24 лютого 2022 року. Решта 4% говорять про визволення всіх територій разом із Донбасом, але без Криму.
Крім того, 72% респондентів погодилися з думкою, що Україна має шукати й дипломатичний шлях завершення війни (у формулюванні запитання йшла мова просто про такий процес, а не про поступки – ред.).
Опитування проводилося 5-10 лютого серед 1202 респондентів. До вибірки не включалися жителі територій, які тимчасово окуповані РФ, а також опитування не проводилося з громадянами за кордоном.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости