Темы дня:

Україна припинила транзит російської нафти

Україна припинила транзит російської нафти

Укртранснафта припинила транзит російської нафти нафтопроводом Дружба через проблеми з отриманням оплати, кажуть у РФ.

Транзит російської нафти через Україну зупинено 4 серпня, повідомляє Транснефть.
Російська компанія нагадує, що постачання українською частиною нафтопроводу Дружба здійснюється на підставі довгострокового договору з Укртранснафтою на умовах 100% передоплати.
У Транснефти заявляють, що при здійсненні платежу від 22 липня за транзит нафти в серпні кошти повернули на рахунок компанії 28 липня.
“Ситуація ускладнюється тим, що європейські регулятори поки що не сформували єдину позицію щодо алгоритму дій для банків різних юрисдикцій, а також не виробили порядок видачі зазначених дозволів”, – йдеться у повідомленні.
“Для вирішення питання Транснефть направила звернення до уповноваженого банку для подальшої передачі інформації на адресу європейського регулятора для отримання дозволу на проведення розрахунків за договором з АТ Укртранснафта, опрацьовуються варіанти альтернативного проходження коштів, здійснюються щоденні консультації та переговори з обслуговуючими банками”, – зазначили у Транснефти.
У компанії додали, що саме Укртранснафта зупинила транзит нафти саме через неможливість отримати платіж.
При цьому транзит нафти через Білорусь у напрямку Польщі та Німеччини продовжується.
Нагадаємо, лідери країн Євросоюзу погодили шостий пакет санкцій проти Росії за її вторгнення в Україну, зокрема домовилися запровадити ембарго на імпорт двох третіх російської нафти.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости