Темы дня:

Україна отримала €300 млн від Франції та Німеччини

Україна отримала €300 млн від Франції та Німеччини

Ідеться про кошти від Французького агентства розвитку та кредитної установи для відновлення (KfW).

Україна отримала пільговий кредит від Франції у розмірі 10 млн євро і грант на 200 млн євро від Німеччини. Про це повідомляє Мінфін у вівторок, 13 грудня.

Вказано, що йдеться про кошти від Французького агентства розвитку. Кошти направлені до загального фонду держбюджету для фінансування першочергових видатків, у тому числі соціальних та гуманітарних.

“Дуже цінуємо внесок Франції у збереження стійкості фінансової системи України, а також готовність підтримувати нашу державу у боротьбі з агресором”, – заявив міністр фінансів Сергій Марченко.

Кредит надається на пільгових умовах: процентна ставка становить 1,04% річних, а остаточне погашення кредиту здійснюється через 15 років від дня кредитного договору (з урахуванням пільгового періоду відстрочення погашення кредиту терміном на понад 5 років з дня укладання кредитного договору).

Загальна сума прямої бюджетної підтримки від Франції з 24 лютого 2022 року становить $432 млн, додало відомство.

Також до державного бюджету України надійшов грант обсягом 200 млн євро від Кредитної установи для відновлення (KfW).

“Грантові кошти надав уряд Німеччини в рамках Програми підтримки стійкості внутрішньо переміщених осіб (ВПО) в Україні. Кошти будуть спрямовані на покриття видатків загального фонду державного бюджету з виплати допомоги на проживання ВПО”, – зазначили у Мінфіні.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости