Темы дня:

Україна отримала касетні боєприпаси — Пентагон

Україна отримала касетні боєприпаси — Пентагон

Раніше цю інформацію підтвердило українське військове командування.

Україна отримала американські касетні боєприпаси, заявив під час прес-конференції у четвер представник  Пентагону генерал-лейтенант Дуглас Сімс, директор з операцій Об’єднаного штабу, пише CNN.

Раніше інформацію про отримання боєприпасів підтвердив виданню командувач оперативно-стратегічного угрупування військ «Таврія» Олександр Тарнавський.

«Ми щойно їх отримали, ще не використовували, але вони можуть радикально змінити ситуацію на полі бою», — сказав він.

7 липня США оголосили, що передадуть Києву касетні боєприпаси в рамках пакетувоєнної допомоги вартістю 800 мільйонів доларів.

Понад 100 країн заборонили ці боєприпаси через їх потенційну загрозу для цивільного населення.

Водночас, Сімс сказав, що Україна не зацікавлена у використанні касетних боєприпасів поблизу цивільного населення, на відміну від росіян.

«Росіяни застосували цю зброю проти мирних жителів у цивільних громадах, що є суттєвою відмінністю від того, що збираються робити українці. Вони мають намір використовувати касетні боєприпаси в тактичному середовищі проти росіян, а не проти мирного населення», — наголосив представник Пентагону.

Кілька днів тому міністр оборони Росії Сергій Шойгу попередив про заходи у відповідь, якщо Сполучені Штати реалізують плани постачати Україні касетні боєприпаси

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: