Темы дня:

Кабмін підтримав створення нового роду військ в ЗСУ

Кабмін підтримав створення нового роду військ в ЗСУ

Тепер Міноборони має підготувати відповідний проєкт закону.

Кабінет міністрів на своєму засіданні у вівторок, 7 травня, підтримав створення Сил безпілотних систем, як окремого роду військ в Збройних сил. Про це повідомляє міністр оборони України Рустем Умєров у Facebook.

Зазначається, що цей проєкт указу президента напрацювали Міноборони разом з Генеральним штабом.

“Це стратегічний крок для нашої країни в умовах зростаючої загрози з боку Росії. Сили безпілотних систем – це сучасне і необхідне рішення для ефективного використання нашого бойового потенціалу та технологічної переваги над ворогом на всіх рівнях – стратегічному, оперативному і тактичному – за допомогою безпілотних систем у повітрі, на суходолі та на морі”, – наголосив Умєров.

За його словами, тепер Міноборони розробить та внесе на засідання Кабміну відповідний законопроєкт.

На його переконання створення нового роду військ сприятиме посиленню обороноздатності України.

Нагадаємо, 6 лютого президент України Володимир Зеленський видав указ №51/2024 “Про нарощування спроможностей сил оборони”, який передбачає створення у складі Збройних сил України окремого роду сил – Сил безпілотних систем. Йдеться про використання безпілотних та роботизованих повітряних, морських та наземних систем.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у своїй статті для CNN заявив, що головним рушієм російсько-української війни є розвиток безпілотних систем озброєнь. «Вони поширюються із запаморочливою швидкістю, а сфера їх застосування стає дедалі ширшою», зазначив генерал.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: