Темы дня:

Розстріл українських військовополонених: ЗМІ з’ясували, хто міг дати наказ

Розстріл українських військовополонених: ЗМІ з’ясували, хто міг дати наказ

У районі села Кринки на лівобережжі Херсонської області російські окупанти розстріляли українських військових, які здалися в полон.

Наказ про жорстоку страту трьох українських військовополонених міг віддати командир ЗС РФ Сергій Іштуганов. Про це у неділю, 7 квітня, повідомляє Еvocation.info.

За даними видання, злочин скоїли “військовослужбовці 328 полку 104 дивізії за наказом Іштуганова для залякування бійців ЗСУ”. Журналісти зазначили, що 328 полк 104 дивізії бере участь у боях за плацдарм ЗСУ в районі населеного пункту Кринки.

“Крім того, що ЗС РФ практично повністю стерли з лиця землі це село, вони причетні до цілої низки військових злочинів, як проти мирних жителів, так і проти бійців ЗСУ”, – ідеться в матеріалі.

Повідомляється, що Сергій Іштуганов народився в Республіці Марій Ел, закінчив Рязанське вище повітряно-десантне командне училище і Військову академію генерального штабу ЗС РФ. Був призначений заступником командира 31 десантно-штурмової бригади в місті Ульяновськ. За даними журналістів, наразі він командує 328 полком 104 дивізії ВДВ РФ. Ця дивізія з листопада перебуває на Херсонському напрямку, в її зону відповідальності входить лівий берег Дніпра.

За інформацією видання, військовослужбовців цього підрозділу армії РФ не раз звинувачували у здирництві, грабежах і вбивствах мирного населення тимчасово окупованої частини Херсонської області.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до ООН і Міжнародного комітету Червоного Хреста по допомогу у з’ясуванні обставин розстрілу українських військових біля села Кринки Херсонської області.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости