Темы дня:

Росія зриває зустріч щодо зернової угоди

Росія зриває зустріч щодо зернової угоди

Зустріч планувалася 5 травня у Стамбулі на рівні заступників міністрів оборони трьох країн.

Країна-агресор Росія зриває зустріч, у ході якої планувалося обговорити умови продовження зернової угоди. Про це повідомляє агентство ТАСС у середу, 3 травня, з посиланням на російське МЗС.

“Питання не погоджене”, – коротко заявили у відомстві Сергія Лаврова.

Незадовго до цього сьогодні вранці глава Міноборони Туреччини Хулусі Акар заявив, що на 5 травня у Стамбулі заплановані переговори України, РФ та Туреччини щодо зернової угоди на рівні заступників міністрів оборони, повідомляє A Haber. За його словами, сторони готові продовжити термін дії домовленостей.

“Ми хочемо, щоб ця ініціатива була продовжена без проблем. Тому що вона дуже важлива для країн, які цього потребують, а також для регіонального миру та стабільності. У цьому контексті ми можемо сказати, що сторони готові продовжити термін угоди”, – сказав Акар.

Раніше спікер Кремля Дмитро Пєсков заявив, що домовленості по зерну буцім-то не виконуються і перспективи продовження угоди “не дуже добрі”.

Як відомо, у березні Україна заявила про пролонгування зернової ініціативи на 120 днів, а Росія – на 60. За версією Москви, угода закінчується 18 травня.

У Росії великий список вимог: перепідключення Россільгоспбанку до системи SWIFT, відновлення поставок сільгосптехніки, запчастин та сервісного обслуговування, скасування обмежень на страхування та перестрахування, зняття заборони на доступ до портів, відновлення роботи аміакопроводу Тольяті-Одеса, розблокування зарубіжних активів та рахунків російських компаній, пов’язаних з виробництвом та транспортуванням продовольства та добрив.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости