Темы дня:

Росія заявила про продовження зернової угоди

Москва наполегливо домагатиметься зняття всіх санкцій – прямих і непрямих – з поставок своєї сільськогосподарської продукції, зазначили в МЗС РФ.

Зернову угоду було продовжено на 60 днів та на умовах, які були раніше. Про це сказав заступник глави МЗС РФ Олександр Грушко у вівторок, 14 березня.
“Наш заступник міністра (закордонних справ РФ Сергій Вершинін. – Ред.), який веде цю угоду, вчора зробив заяву. Дійсно, угоду продовжено, домовлено, що її продовжено на 60 днів. Знову підтверджено її пакетний характер”, – заявив Грушко.
За його словами, Москва наполегливо домагатиметься, щоб зобов’язання, дані Росії “в частині виконання саме другого треку, а це зняття всіх санкцій – прямих і непрямих – для постачання сільськогосподарської продукції РФ на міжнародні глобальні ринки, були виконані”.
Грушко зазначив, що процес зі зняття обмежень на експорт сільгосппродукції з РФ триває, “але дуже повільно”, тому що нібито створюються “штучні перепони, є зволікання”.
Як відомо, зернова угода була укладена у липні 2022 року і продовжена на 120 днів у листопаді. Її чинність закінчується на цьому тижні – 18 березня. Україна виступає за продовження угоди відразу на рік і пропонує розширити її дію на порт Миколаєва.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости