Темы дня:

Росія формує нову мережу агентів – Данілов

Росія формує нову мережу агентів – Данілов

В перспективі йдеться про розгортання політичного проєкту, орієнтованого на залишки проросійськи налаштованого населення, зазначив секретар РНБО.

Росія намагається сформувати нову агентурну мережу в Україні за допомогою різних псевдоекспертів для дестабілізації ситуації в нашій державі. Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов у Facebook в понеділок, 16 жовтня.

“Єдиний шанс Росії здолати Україну – внести розкол і занурити українців у внутрішнє протистояння, чим Кремль успішно займався останні десятиріччя – ділив Україну на сорти, створював російські проксі-партії, корумпував політиків, фальсифікував історію”, – написав він.

За словами Данілова, завдяки активній діяльності українських силовиків за останні роки було проведено наймасштабнішу чистку російської агентури. Але Росія і надалі намагатиметься “на місці однієї зрізаної голови виростити кілька нових”.

“Нині за всіма ознаками ФСБ РФ робить активні спроби сформувати нову агентурну мережу, покладаючи на неї далекосяжні надії. В перспективі йдеться про розгортання політичного проєкту, орієнтованого на залишки проросійськи налаштованого населення, а паралельно з цим здійснюється інформаційна інтервенція з намаганнями розхитати процес внутрішньоукраїнської дестабілізації”, – зазначив секретар РНБО.

На думку Данілова, ознаками подібної діяльності є різка активізація різноманітних “експертів”, “акторів-розвідників” та іншого роду аферистів у просуванні російської повістки російською мовою.

Він підкреслив, що саме такі люди волають про нібито “провал” контрнаступу, натякають на необхідність перегляду цілей війни (і це вже не вихід на кордони 1991 року), роздають поради як воювати ЗСУ, видають фальшиві інсайди про “конфлікти” серед військово-політичного керівництва, закликають прийняти “хороших руських” і зрештою натякають, що з РФ необхідно домовлятися.

Секретар РНБО запевнив, що правоохоронні структури уважно відстежують прояви подібних ворожих дій, виявляючи та припиняючи їх. Але українці “мають проявити вискоку ступінь інформаційної охайності, щоб не забруднитися продуктами російської інформаційної життєдіяльності”.

Раніше Олексій Данілов попередив, що у Росії є план В щодо України. Тому українцям слід бути пильними та не допустити подій, на які розраховує країна-агресор.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости