Темы дня:

Резніков: Генштаб визначить терміни контрнаступу

Резніков: Генштаб визначить терміни контрнаступу

Переговори з Росією вестимуться лише з питань її репарацій та контрибуцій України, наголосив міністр.

Українські військові готують контрнаступ, а відповідний час для нього обере Генеральний штаб ЗСУ. Про це сказав міністр оборони Олексій Резніков в інтерв’ю для NV, оприлюдненому у середу, 5 квітня.

За його словами, політичне та військове командування України намагається максимально відкрито комунікувати, але не розкривати конкретних планів.

“Ми говоримо: так, контрнаступ буде, його завдання – послабити оборону ворога, у певних місцях її прорвати, використовуючи сучасну техніку”, – сказав міністр.

За словами Резнікова, точних термінів початку контрнаступу ЗСУ немає, тому що на це впливають різні чинники. Зокрема, погода та стан ґрунтів.

“Тому саме Генеральний штаб обиратиме найкращий таймінг, як це відбулося свого часу, наприклад, на Харківському напрямку”, – заявив голова Міноборони.

Він вважає, що війна з Росією може закінчитися вже цього року.

“Я думаю, ця війна скоро закінчиться. Звичайно, хотілося б, щоб вона і не починалася, але особисто я вірю в цей рік як у рік перемоги”, – наголосив Резніков.

При цьому переговори з Росією вестимуться лише після того, як вона прибере свої війська з території України. Обговорюватимуться лише репарації та контрибуції Росії.

“Нічого не зміниться за будь-яких обставин. Позиція президента, народу, позиція партнерів, моя особиста позиція – ми всі збігаємось, зради не буде”, – запевнив він.

Раніше Резніков повідомив, що Україна формує контрударні корпуси. Вони можуть завдати відразу кількох контрударів по російських агресорах.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости