Темы дня:

Очікування від контрнаступу переоцінені – Резніков

Очікування від контрнаступу переоцінені – Резніков

Україна побоюється, що очікування від контрнаступальної кампанії Збройних сил переоцінені у світі.

Очікування від контрнаступу Збройних сил України можуть бути переоцінені у світі. Про це в інтерв’ю The Washington Post заявив міністр оборони Олексій Резніков.
“Очікування від нашої контрнаступальної кампанії переоцінені у світі. Більшість людей чекають чогось величезного”, – сказав він додавши, що такі очікування можуть призвести до “емоційного розчарування”.
За словами міністра оборони, західні партнери чітко сказали йому, що зараз їм потрібен “наступний приклад успіху, тому що ми повинні показати це нашим людям”.
“Але я не можу вам сказати, яким буде масштаб цього успіху. Десять кілометрів, 30 кілометрів, 100 кілометрів, 200 кілометрів?” – заявив Резніков.
Глава Міноборони розкрив, що за планом наступ дозволить не тільки звільнити села і міста, а й перерізати матеріально-технічні ланцюги російської армії й зменшити їхню наступальну здатність.

Резніков відзначив, що перше штурмове формування вже готове до початку операції більше ніж на 90%, однак деякі визначені підрозділи все ще завершують навчальні програми за кордоном.

Тим часом президент Володимир Зеленський в інтерв’ю WP заявив, що українські воїни будуть готові до контрнаступу, коли Україна отримає усе узгоджене з союзниками озброєння. Зокрема терміни можуть залежати й від погодних умов, оскільки вздовж лінії фронту земля не по сезону волога.

Під час очікуваного контрнаступу він вважав би успіхом окупацію будь-якої української території.

“Я не можу вам сказати, які міста, які кордони є для нас значним успіхом, а які середніми… тільки тому, що я не хочу готувати Росію до того, як, у яких напрямках, де і коли ми будемо”, – зазначив президент.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости