Темы дня:

Резніков назвав важливий фактор контрнаступу

Резніков назвав важливий фактор контрнаступу

Час є ключовим фактором під час підготовки ЗСУ до анонсованого контрнаступу, зазначає голова Міноборони.

Час має для українських сил важливе значення для підготовки до контрнаступу. Час працює на користь України, бо що далі, тим більше пришвидшуються відцентрові процеси всередині російського режиму. Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв’ю агентству ELTA, опублікованому у понеділок, 10 квітня.
“Час для нас має вирішальне значення при підготовці до контрнаступу. Більше того, цей час працює на нашу користь, тому що, як ми бачимо, чим далі, то більше пришвидшуються відцентрові процеси всередині російського режиму”, – зазначив чиновник.
За його словами, наступ російських окупантів “повзучіший”, і він зазнає невдачі.
“Вони (росіяни. – Ред.) багато разів змінювали дати виконання цього плану наступу, і після встановлення нової дати цього досягти все одно не вдається. Це означає, що вони програють психологічно. І там втрачають не лише живу силу, а й техніку та боєприпаси”, – пояснив він.
Голова Міноборони додав, що “це передусім дозволяє нам виграти більше часу, а також підтримує стабільність всієї нашої оборони”.
Резніков також заявив, що цю війну “не вдасться “заморозити” жодними переговорами”.
Резніков відкинув критику, яка звучала у деяких західних ЗМІ щодо категоричного наміру військово-політичного керівництва продовжувати оборону Бахмута, оскільки втрати ЗСУ там можуть навіть підірвати здатність України почати контрнаступ. За його словами, російські втрати там незрівнянно більші і просто “колосальні”.
“Це означає, що якби не ті втрати, то весь свій потенціал на іншій оборонній лінії або на передовій вони могли б використати проти нас. У якомусь менш укріпленому та захищеному місці. І тепер щодня ми завдаємо їм величезної шкоди і утримуємо, по суті, під замком”, – пояснив голова Міноборони.
Відзначимо, Резніков раніше заявив, що українські військові готують контрнаступ, а підходящий час для нього обере Генеральний штаб ЗСУ.
Голова Міноборони також відзначив, що Україна формує контрударні корпуси. Вони можуть завдати відразу кілька контрударів по російським агресорам.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости