Темы дня:

Названо умову, за якої Україна може допомогти Молдові військовим шляхом

Названо умову, за якої Україна може допомогти Молдові військовим шляхом

Росія спробує відволікти Україну дискредитацією у Молдові.

Українська влада може розглянути питання щодо надання допомоги Молдові, зокрема й військовим шляхом, якщо буде відповідне звернення молдавської президентки Маї Санду, повідомив секретар РНБО Олексій Данілов в інтерв’ю “РБК-Україна”.

“Якщо буде таке звернення, воно може бути розглянуто з урахуванням всіх процесів і обставин, які відбуваються. Тим паче, що ми є сусідами”, – відзначив він.

За словами Данілова, у Росії ще є план по дискредитації і заколотом у Молдові, який вона спробує реалізувати. Україна не зможе на це не звернути увагу.

“Нам потрібно буде відволікати частину свого війська на ділянку молдавського кордону. Це класичний прийом, тут нічого нового немає. Росіяни із задоволенням більш активно задіяли б і білоруський напрямок, і Молдову, щоб ми розпорошували сили і спроможності”, – пояснив секретар РНБО.

Тим часом Україна на кордоні з Молдовою вже будує фортифікаційні споруди через можливу загрозу з боку так званого Придністров’я, заявили у ДПСУ. У ЗСУ також не виключають провокацій з боку Придністров’я, хоча нині загрози для відкриття другого фронту немає.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости