Темы дня:

Вчені знайшли «таємний коридор» у піраміді Хеопса

Вчені знайшли «таємний коридор» у піраміді Хеопса

Дослідники припускають, що він «охороняє справжню поховальну камеру».

Вчені заявили про виявлення прихованого проходу усередині піраміди Хеопса у Єгипті. Його довжина становить дев’ять, а ширина – два метри, повідомляє Science Alert.

Міністр туризму та старожитностей Єгипту Ахмед Ісса заявив, що «гострокінцевий коридор» з трикутною стелею «був виявлений на північній стороні Великої піраміди». Його знайшли в рамках проєкту ScanPyramids, який був запущений у 2015 році вченими Франції, Німеччини, Канади, Японії та Єгипту.

У рамках проєкту дослідники використовують передові технології для візуалізації прихованих частин внутрішньої частини піраміди без розкопок. Ця технологія є поєднанням інфрачервоної термографії, візуалізації мюонної радіографії та тривимірної реконструкції, які, за словами вчених, є неінвазивними та неруйнівними методами.

Піраміда Хеопса є найбільшою у Гізі, її висота становить 146 метрів. Це єдина споруда, що збереглася, з семи чудес світу. Піраміду побудували приблизно 4500 років тому вона складається з трьох камер і, як і інші піраміди стародавнього Єгипту, призначалася для поховання фараонів.

Як заявив колишній міністр старожитностей Єгипту Захі Хавасс, який курує проєк, «є велика ймовірність… що тунель щось захищає. На мою думку, він захищає справжню поховальну камеру фараона Хуфу».

Раніше археологи знайшли в Єгипті мумію, вкриту золотом, яка знаходилася всередині вапнякового саркофагу, що залишався незайманим понад чотири тисячоліття. Вченим також вдалося виявити чотири нові гробниці в некрополі Саккара, який знаходиться недалеко від Каїра.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости