Темы дня:

Блінкен оцінив термін проведення контрнаступу ЗСУ

Блінкен оцінив термін проведення контрнаступу ЗСУ

Голова Держдепу США зазначив, що контрнаступ може початися в найближчі тижні і закликав уважно слідкувати за розвитком подій.

Україна готує контрнаступ у найближчі тижні. Успіх української сторони на полі бою матиме значення в майбутньому. Про це в інтервʼю журналісту Fox News Бену Голлу заявив державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен, яке опублікували на сайті Держдепу у вівторок, 2 травня.

Він прокоментував запитання чи ситуація на полі бою в Україні не зайшла “в глухий кут”. Американський урядовець зазначив, що плани РФ уже зазнали поразки. Чиновник також закликав уважно слідкувати за розвитком майбутнього контрнаступу України.

“Росія вже зазнала поразки в тому плані, що їхні початкові наміри стерти Україну з мапи, підкорити її Росії, знищити її як незалежну державу. Це провалилось і не матиме успіху. Нам відомо, що українці планують контрнаступ у наступні тижні. Давайте подивимось, що буде. Зрештою, їхній успіх на полі бою – найкращий і, можливо, найшвидший шлях до перемовин, що забезпечать справедливий та стійкий мир”, – підсумував він.

Нагадаємо, міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що очікування у суспільстві українського контрнаступу дещо перегріті. Про нього стане одразу відомо з новин.

У свою чергу, речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк запевнила, що контрнаступ української армії вже йде і поступово нищить потужності російських загарбників.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости