Темы дня:

Шмигаль назвав ймовірний час контрнаступу

Шмигаль назвав ймовірний час контрнаступу

Найбільший тиск на державу щодо початку контрнаступу чинить зсередини українське суспільство.

Масштабний контрнаступ Сил оборони України проти окупаційної армії Росії може розпочатися влітку 2023 року. Про це у вівторок, 11 квітня, заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.
За його словами, союзники та партнери України не тиснуть на Київ у питанні наступу, проте найсильніший тиск відчувається зсередини країни.
“Всі наші друзі та партнери чудово розуміють, що для того, щоб перейти в контрнаступ, потрібно бути готовими до цього на 100%, якщо не більше”, – наголосив глава уряду.
На питання про те, як на підготовку до контрнаступу може вплинути витік секретних документів Пентагону, Шмигаль відповів, що Україна звільнить свою територію.
“Ми неодноразово доводили, що можемо це зробити. Ми просимо наших міжнародних партнерів про додаткові військові можливості, такі як танки, боєприпаси, літаки, бронетехніка”, – підсумував він.
Видання пише, що місія Шмигаля у Вашингтоні є частиною української військової стратегії: поки йдуть бойові приготування, прем’єр-міністру доручено згуртувати країни-партнери для надання економічної підтримки, так само важливою для виживання України, як і її військова оборона. Він візьме участь у весняному засіданні Міжнародного валютно-фінансового комітету та спільного комітету з розвитку МВФ та Світового банку.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: