Темы дня:

ЗСУ знищили два російські склади та станцію РЕБ

ЗСУ знищили два російські склади та станцію РЕБ

За добу було відбито понад 20 атак. Інтенсивні бойові дії продовжуються за населені пункти Бахмут, Авдіївка та Мар’їнка.

Українські захисники 6 квітня відбили понад 20 російських атак у Донецькій області та знищили два ворожі склади і станцію радіоелектронної боротьби. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ.
За добу противник завдав чотири ракетні та сім авіаційних ударів, здійснив понад 10 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та цивільній інфраструктурі населених пунктів.
Імовірність завдання ракетних та авіаційних ударів продовжує залишатися високою по всій території України. РФ продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямах.
За добу було відбито понад 20 атак російських загарбників. Інтенсивні бойові дії продовжуються за населені пункти Бахмут, Авдіївка та Мар’їнка.
На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативної обстановки без істотних змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.
Ворог продовжує утримувати певні підрозділи у прикордонних з Україною районах Курської та Білгородської областей РФ. Протягом доби противник здійснив обстріли населених пунктів Леонівка Чернігівської області, а також Ветеринарне, Нескучне, Огірцове, Тихе, Бочкове, Чавунівка, Зарубінка, Стариця та Колодязне у Харківській області.
На Куп’янському напрямку ворожих обстрілів зазнали Тополі, Фіголівка, Дворічна, Західне, Лиман Перший, Крохмальне, Берестове Харківської області та Новоселівське в Луганській області.
На Лиманському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Спірного. Під артилерійські обстріли потрапили Невське, Діброва, Білогорівка Луганської області та Терни, Спірне і Роздолівка у Донецькій області.
На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії, намагається взяти під повний контроль Бахмут, продовжуються запеклі бої. За добу супротивник вів безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Оріхово-Василівка та Богданівка. Підрозділи сил оборони відбили близько 10 атак противника на вказаній ділянці фронту. Від ворожих обстрілів постраждали понад 15 населених пунктів, розташованих у районі бойового зіткнення, у тому числі Васюківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Діліївка та Шуми Донецької області.
На Авдіївському та Мар’їнському напрямках противник вів наступальні дії в районах Новокалинового, Північного, Первомайського та Мар’їнки, успіху не мав. Найзапекліші бої на вказаній ділянці тривають за Мар’їнку, де було відбито 13 ворожих атак. Водночас обстрілів зазнали Авдіївка, Першотравневе, Мар’їнка та Перемога Донецької області.
На Шахтарському напрямку протягом доби ворог наступальних дій не здійснював. Вчинив обстріл населених пунктів Вугледар, Пречистівка та Велика Новосілка Донецької області.
На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує нарощувати у фортифікаційному відношенні оборонні рубежі та позиції. Здійснив обстріл понад 15 населених пунктів. Серед них – Времівка Донецької області; Гуляйполе, Залізничне, Гуляйпільське, Мала Токмачка, Новоданилівка, Новоандріївка та Кам’янське Запорізької області, а також Херсон.
Російські окупаційні війська продовжують зазнавати величезних втрат у живій силі, місцеві медичні установи на тимчасово окупованих територіях повністю завантажені. В одному із населених пунктів Сімферопольського району тимчасово окупованого Криму є наметове містечко для поранених – на реабілітації перебуває близько ста військовослужбовців РФ.
Авіація Сил оборони за добу завдала шість ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а підрозділи ракетних військ та артилерії вразили два райони зосередження живої сили противника, два склади пально-мастильних матеріалів та ворожу станцію радіоелектронної боротьби.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости