Темы дня:

Сі Цзіньпін поговорить із Зеленським – президент ЄК

Сі Цзіньпін поговорить із Зеленським – президент ЄК

Лідер Китаю підтвердив свою готовність провести розмову, коли будуть відповідні умови та час, зазначила Урсула фон дер Ляєн.

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн після переговорів із лідером Китаю Сі Цзіньпіном заявила, що порушувала питання його переговорів з президентом України Володимиром Зеленським. Про це вона сказала на брифінгу у четвер, 6 квітня.
“Я закликала президента Сі поговорити з президентом Зеленським, я знаю про це (бажання Зеленського провести розмову, – ред.) з телефонних розмов із президентом Зеленським, і він публічно просив про це”, – зазначила президент ЄК.
“Тому було цікаво почути, що президент Сі підтвердив свою готовність провести розмову, коли будуть відповідні умови та час. Я думаю, що це позитивний елемент”, – додала фон дер Ляєн.
Також вона розповіла, що під час переговорів із лідером КНР порушила питання війни в Україні, підтвердивши підтримку мирного плану Зеленського та заяв Пекіна про неприпустимість ядерних погроз.
“Ми також розраховуємо на те, що Китай не прямо або опосередковано надаватиме будь-яке військове обладнання Росії, оскільки всі ми знаємо, що озброєння агресора суперечить міжнародному праву та істотно зашкодить нашим відносинам”, – зазначила глава ЄК.
Раніше західні ЗМІ повідомляли про можливу розмову Зеленського та Сі Цзіньпіна на тлі його нещодавнього візиту до Москви. Але переговори так і не відбулися. Пізніше в ОП пояснили, що заважає розмові лідерів України та Китаю.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости