Темы дня:

Зеленський звернувся до протестувальників у Грузії

Зеленський звернувся до протестувальників у Грузії

Глава держави заявив, що український народ бажає “нашій дружній Грузії” демократичного та європейського успіху.

Президент Володимир Зеленський у середу, 8 березня, підтримав протестувальників у Грузії, які виступають проти законопроекту про “іноагентів”. Про це глава держави заявив у вечірньому зверненні.
“Ще одне, про що варто сказати сьогодні. Я хочу подякувати всім, хто цими днями на площах і вулицях Грузії тримав українські прапори. Хочу подякувати за наш національний гімн, який звучав у Тбілісі. Це повага до України, і я хочу висловити щиру повагу до Грузії”, – наголосив Зеленський.
Президент додав, що український народ бажає “нашій дружній Грузії” демократичного та європейського успіху.
“Ми хочемо бути в Євросоюзі – і будемо. Ми хочемо, щоб Грузія була в Євросоюзі, і я впевнений: буде. Ми хочемо, щоб Молдова була в Євросоюзі, і я впевнений: буде. На це заслуговують усі, всі вільні народи Європи”, – наголосив глава держави.
Нагадаємо, протести в Грузії почалися 7 березня після ухвалення парламентом у першому читанні закону про “іноагентів”. Поліція застосувала проти мітингувальників сльозогінний газ та водомети. Правоохоронці затримали майже 70 осіб.
8 березня протести у Тбілісі продовжились. Протестувальники спробували демонтувати металеві загородження біля парламенту. Правоохоронці знову використовували проти них сльозогінний газ та водомети.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости